• 001.jpg
 • 002.jpg
 • 003.jpg
 • 004.jpg
 • 005.jpg
 • 006.jpg
 • 007.jpg

Ove godine je istekao stari i potpisan novi ugovor sa osiguravajućom kućom Delta Generali o dodatnom zdravstvenom osiguranju za slučaj teških bolesti i hirurških intervencija. Novi ugovor je zaključen pod povoljnijim uslovima nego prethodni zbog toga što je u međuvremenu i ugovor o sindikalnom solidarnom osiguranju potpisan sa istom osiguravajućom kućom. 

Odlukom Odbora sindikalne organizacije Doma zdravlja od 8. oktobra 2013. godine svi članovi Sindikata u našoj ustanovi su uključeni u ovo osiguranje. Za razliku od dosadašnjeg perioda kada se vršilo pojedinačno izjašnjavanje i uplaćivanje osiguranja, donesena je odluka o namenskom uvećanju članarine za iznos premije osiguranja. Na taj način smo ostvarili brojne pogodnosti. Suma koja se uplaćuje je manja, a osigurana suma veća nego do sada. Pošto smo u ogromnom procentu uključeni i u sindikalno solidarno osiguranje ("Ozarje") ostvarili smo pravo na dodatne osigurane slučajeve teških bolesti. Pri donošenju ovakve odluke smo se rukovodili i činjenicom da se na ovakav način ostvaruje sigurnost za sve članove sindikata za male uplaćene sume, a u prethodnom periodu smo imali par slučajeva hirurških intervencija gde članovi nisu ostvarili isplatu osiguranja jer se nisu prijavili (navodno nisu znali za to). 

Na ovakav način su članovi našeg Sindikata ostvarili pravo na popuste kod nekih drugih vrsta osiguranja, a očekujemo i potvrdu još jedne pogodnosti vezane za osiguranje članova porodice.

Konkretne iznose ne možemo objaviti na sajtu jer odredbe ugovora podležu zaštiti poslovne tajne, ali sve detaljne informacije možete dobiti kod predsednika Sindikalne organizacije.

Osigurani slučaj se kao  i do sada može prijaviti kod predsednika Sindikalne organizacije ili u obračunskoj službi popunjavanjem prijave i dostavljenjem medicinske dokumentacije.

ozarjeOd 1. aprila 2012. godine stupio je na snagu novi petnaestogodišnji ugovor za Sindikalno solidarno osiguranje sa Sindikalnim solidarnim fondom. Odlukom Skupa osiguranika došlo je do promene osiguravajuće kuće pa je novi ugovor umesto dosadašnjeg osiguravača DDOR-a potpisan sa  DELTA GENERALI OSIGURANJEM.

Osiguranje pokriva sledeće ugovorene rizike:

 1. Trajni invaliditet člana sindikata kao posledica nezgode
 2. Smrt usled nezgode člana sindikata
 3. Smrt usled bolesti člana sindikata
 4. Troškovi lečenja profesionalnog oboljenja i nezgode člana sindikata
 5. Dnevna naknada za profesionalno oboljenje i nezgodu člana sindikata
 6. Smrt usled bolesti bračnog druga i deteta
 7. Smrt usled nezgode bračnog druga i deteta
 8. Smrt usled bolesti zajedničkog člana domaćinstva
 9. Smrt usled nezgode zajedničkog člana domaćinstva

 

Obrazac prijave gore navedenih slučajeva      preuzmi pdf

Spisak dokumenata neophodnih za prijavu osiguranog slučaja     preuzmi pdf

  Obrazac prigovora na isplaćenu štetu       preuzmi pdf    

Sastavni deo ovog programa je Sindikalni solidarni fond iz kojeg se isplaćuju potpore u sledećim slučajevima:

 1. Potpora pri odlasku u penziju
 2. Potpora sankcionisanom članu sindikata zbog sindikalnog delovanja
 3. Nagrada za natalitet

Obrazac prijave za potporu       preuzmi pdf

Sindikalna organizacija Doma zdravlja "Dr Janoš Hadži" u cilju podržavanja nataliteta, svako novorođeno dete svojih članova daruje sa 10.000 dinara. Ova odluka se primenjuje od 1. januara 2008. godine. Za ostvarivanje ovog prava potrebno je dostaviti detetov izvod iz Matične knjige rođenih.

Članovi Sindikata koji dobiju treće i naredno dete pored nagrade Sindikalne organizacije dobijaju i 10.000 dinara od Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.

Oni koji su u programu SSO-SSF (Ozarje) pored toga dobijaju i 10.000 dinara za treće i naredno dete od Sindikalnog solidarnog fonda.

Cestitka bebe

zasto

cestitka za novorodjence

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com