• 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg
  • 004.jpg
  • 005.jpg
  • 006.jpg
  • 007.jpg

 

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Ana Brnabić

MINISTARSTVO FINANSIJA
Ministar, Dušan Vujović

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar

MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA
Ministar, Zoran Đorđević 

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje URGENCIJU za isplatu jednokratne pomoći, odnosno novogodišnje nagrade u iznosu od 10.000,00 dinara za sve zaposlene u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite.
Na predlog Vlade Republike Srbije, u skupštinskoj proceduri nalazi se Predlog Zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu („Službeni glasnik RS”, broj 99/16), kojim je propisano da se u članu 16. posle stava 2. dodaje novi stav 3, koji glasi:
„Izuzetno od st. 1. i 2. ovog člana, isplata nagrada i bonusa zaposlenima kod korisnika sredstava budžeta Republike Srbije u 2017. godini može se vršiti na osnovu odluke Vlade.”.

Sindikat pozdravlja nameru Vlade da se izmenom propisa stvore uslovi za navedene isplate, kao i činjenicu da će se jednokratna isplata u iznosu od 10.000,00 dinara isplatiti zaposlenima u vojsci, policiji i službama bezbednosti.
Zahtevamo da zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti imaju jednak tretman sa zaposlenima u delu javnog sektora kojima će se isplatiti jednokratna pomoć.
Još jednom ističemo da zaposleni iz šest grupa poslova u zdravstvu i socijalnoj zaštiti primenom Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Uredbe o koeficijentima… i drugih akata, nemaju ni minimalnu zaradu.
Podneli smo najveći teret krize. Čuvari smo socijalnog mira.
Omogućite nam da za novogodišnje praznike obradujemo svoje najbliže, apsolutno to zaslužujemo!
Očekujemo Vaše postupanje i ispravljanje nepravde prema zaposlenima koji obavljaju najsloženije poslove vodeći brigu o zdravlju i zbrinjavanju korisnika naših usluga.

Predsednik
dr Zoran Savić

zasto

cestitka za novorodjence

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com