• 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg
  • 004.jpg
  • 005.jpg
  • 006.jpg
  • 007.jpg

Beograd, 7.2.2017. godine
VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Aleksandar Vučić

MINISTARSTVO FINANSIJA
Ministar, Dušan Vujović,

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar

PREDMET : ZAHTEV ZA DONOŠENJE ZAKLJUČKA VLADE REPUBLIKE SRBIJE
KAKO BI SE ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA
OMOGUĆILA ISPLATA PLATE, ODNOSNO PUTNIH TROŠKOVA

Poštovani,
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obraća Vam se sa zahtevom za donošenje novog zaključka Vlade Republike Srbije kako bi se omogućila isplata plata i putnih troškova zaposlenima u zdravstvenim ustanovama koje se nalaze u blokadi.
Naime, kao što Vam je poznato, račun pojedinih zdravstvenih ustanova je u višemilionskoj blokadi duži vremenski period i nema naznaka kada i da li će se isti biti odblokirani.
Zaposleni ni na koji način nisu odgovorni za navedeno stanje, a svoje radne obaveze izvršavaju blagovremeno, savesno i profesionalno, kako bi se građanima pružila zdravstvena zaštita u skladu sa zakonom.
Sindikat zahteva da se iznađe rešenje koje bi omogućilo zaposlenima isplatu plata u skladu sa zakonom i Posebnim kolektivnim ugovorom za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.
Sa iznetog, neophodno je da Vlada Republike Srbije donese zaključak o transferu novčanih sredstava na posebne račune zdravstvenih ustanova koje su blokadi, koji bi bio izuzet od prinudne naplate i koji bi koristio za isplatu svih ličnih primanja zaposlenih.
Takođe, molimo resorna ministarstva da prihvate opravdanu inicijativu našeg Sindikata i daju predlog Vladi Republike Srbije da se navedeni zaključak odnosi na sve zdravstvene ustanove kojima se račun nalazi v blokadi u 2017. godini, na način kako ie to rađeno i u proteklim godinama. Nadamo se da ćete zakonom garantovana prava zaposlenih obezbediti, u skladu sa iskazanim zahtevom, te iznaći najbolje rešenje za dobrobit kako zaposlenih, tako i korisnika naših usluga.
Očekujemo Vaše postupanje u najkraćem mogućem roku.
S poštovanjem, Predsednik
dr Zoran Savić

zasto

cestitka za novorodjence

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com